![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6faMHfXRMfjaiFPFd-msWKKPhdyFGql41c4yEtMXqfzEqEL0HxLvIDPtYU5YdHFmOYMtPG7ofXQA94BubKWLmT3qZ_1Y0Wrz-UBfjyLQppNQN8xazTtylDoPGWCbKeWNSH0A03A94M8Y/s640/web.jpg)
Tak jsem se tedy vydala na včerejší lov. Měla jsem je už vyhlídnuté, takže jsem šla na jistotu. Spojila jsem příjemné s užitečným a jela na kole. Nasbírala jsem dohromady něco kolem 170ks květů, je to dost hrubý odhad...
Už se těším, až fialkový cukr nebo sirup někde využiji. Určitě sem hodím i pár tipů nebo receptů. Třeba takový fialkový čízkejk, nebo panna cota, komu by to nechutnalo, že?
Tak a jdeme na fialkový sirup, na cca 500ml
- 120 květů
- 0,5 litru převařené horké vody
- 300g cukru
- 10-15 kapek citronové šťávy
Květy si zaliji vroucí vodou a nechám je cca 2 hodinky louhovat, až voda úplně vystydne. Neděste se barvy, bude modro-zelená.
Vychladlý výluh přecedíme a pomalu přidáváme citronovou šťávu, čím více dáte, tím více to bude červené a už ne krásně fialové. Přisypeme cukr a necháme svařit, počítám, že to trvalo tak cca 20 min maximálně. Ale stačí jen nechat úplně rozpustit cukr. Plníme do vymyté lahve a necháme vychladnout. Poté skladujeme v lednici.
Fialkový cukr
- 50 květů fialek - zbavíme zelených zvonků (já to neudělala a poté jsem musela přesívat)
- 1 hrnek cukru
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeAsHTkvAeAGUuDR0V2iMr5XzafHzT0OVhpd2etZNiL59qQu_zKNq5Xi9dx_Ko37jZvp_XmkMvjxXlXQmwX3KQBNq9QIyrIZljuOlyg4NVtdl-0TzcjM0VXvBAAr3D3OPdhE34IUQRTVc/s640/IMG_3459.jpg)
4 komentáře:
voní to jen z fotek. Super nápad! :)
No to je nádhera :) ♥
Ten cukr je krásný! Škoda že jsem na ně nikde nenarazila:(
Nemám slov, tak snad jen úžasný, úžasný, úžasný :-) Krásný večer! Radka
Okomentovat