středa 8. června 2016

Cold brew s tonikem

Ups, červen se přehoupl ani nevím jak. Ale blíží se konec školního  roku, tak toho je najednou moc a člověk nějak nestíhá psát na blog. Snažím se alespoň přidávat foto na instagram, tak mrkněte občas tam. 

Co takhle si dát recept na jeden letní drink? Na přípravu opravdu jednoduchý, ale dlouhý (kafe se louhuje přes noc), takže si to připravte den předem, než si drink budete chtít namíchat. Co že vlastně potřebujete?

  • mletou kávu - ideálně nějakou dobrou (určitě nedoporučuji Illy, Truccilo a podobné značky...jsou praženy na italský způsob, tedy skoro do černa, a určitě by Vám to nechutnalo.) Vybírejte určitě něco na filtr - například Liberečáci třeba něco z produkce Nordbeans
  • vodu
Postup na cold brew je následující: Kávu namelete na písek - tedy nahrubo a zalijte studenou vodou v poměru 1: 10 (100g kávy:1000ml vody) přikryjte a dejte alespoň na minimálně 12 hodin louhovat do lednice. Druhý den kávu přefiltrujte přes jakýkoliv filtr.

 -> a drink si už doděláte následovně: Do skleničky nasypete led, přilijete tonik a dolijete kávou. Poměry nechám na Vás, někomu chutná s více kávy, někomu s více tonikem. Já dělám tak půl na půl.

A je hotovo! Chutná?

2 komentáře:

Hanka řekl(a)...

To zní fakt lákavě! Asi se nechám inspirovat :)

Hanka řekl(a)...

To zní fakt lákavě! Asi se nechám inspirovat :)