středa 9. ledna 2013

Cheesecake - brownies s malinami

Troufám si říct, že kdybych neobjevila tenhle recept u Kláry na blogu o hodně bych přišla. Spojení hutného čokoládového brownies s cheesekejkem a lehkou šlehačkou na vrchu je naprosto luxusní, a když jej doplníte malinami, nebudete litovat:-)

Cheesecake-brownies with raspberry

Recept jsem převzala od Kláry, jen jsem upravila poměr ingrediencí:

Brownies:
  • 120g kvalitní tmavé čokolády, nalámané
  • 120g másla (pokojové teploty)
  • 120g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 80g hladké mouky

Cheesecake:
  • 370g krémového sýra (použila jsem jednu lučinu smetanovou a tučný tvaroh)
  • 8g moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 2 vejce

Smetanová vrstva
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 65 g moučkového cukru - nedávala jsem
  • ztužovač smetany
  • cca 150g malin, plus další na ozdobu (čerstvé, nebo mražené)

Nejprve předehřejte troubu na 170°C. Nalámanou čokoládu dejte do mísy, míchejte a rozpusťte nad hrncem s vařící vodou (miska by se neměla dotýkat vody v hrnci) a nechte trochu zchladnout.

Chocolate

IMG_2198 copy

Máslo s cukrem mixujte ve větší míse, až se dobře spojí. Po jednom přidávejte vejce, až se každé úplně zapracuje do těsta. Po částech přisypávejte mouku a chvíli míchejte, až bude těsto hladké a nakonec přilijte čokoládu a dobře promíchejte. Vznikne vám velmi husté těsto, které naneste do formy vyložené pečícím papírem a uhlaďte nožem.

IMG_2197 copy

Krémový sýr, cukr a vanilkový extrakt míchejte ve větší míse, až budou všechny ingredience spojené do hladké směsi, po jednom přidávejte vejce a nakonec ještě chvíli mixujte, aby byla tvarohová vrstva nadýchanější. Nalijte na brownies vrstvu a uhlaďte nožem.

Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, až bude tvarohová vrstva pevná na dotek a tmavší po stranách, ale stále světlá uprostřed. Nechte ve formě úplně vychladnout a nejlépe přes noc uložte do lednice.
Pár hodin před podáváním vyšlehejte smetanu s cukrem dotuha (můžete přidat ztužovač). Maliny naskládejte na tvarohovou vrstvu, pokryjte šlehačkou, uhlaďte a navrch přidejte ještě pár celých malin.

7 komentářů:

caramelbiscuit řekl(a)...

Mňam! Vyzerá to perfektne, určite niekedy skúsim :) Mám len otázku na ten syr, to má byť aký? To je normálne syrovej chuti, nejak mi to do koláča nesedí.
caramel-b.blogspot.sk

Sonia řekl(a)...

Lákavé, děkuji za recept :)

caramelbiscuit řekl(a)...

A nebude tam cítiť tú syrovú chuť ?

XXX5678 řekl(a)...

Jenom 8g cukru?

Sáša Plešingerová řekl(a)...

Chyba no..ma tam byt 80g- ale spis podle chuti

XXX5678 řekl(a)...

Dobře, myslela jsem si. Děkuji

XXX5678 řekl(a)...

Dobře, myslela jsem si. Děkuji