pátek 10. května 2013

V hlavní roli kuře a medvědí česnek

Kuřecí maso mám ráda na jakýkoliv způsob a mohla bych ho jíst pořád. Nedávno jsem při návratu z cyklovýletu kousek od nás natrhala medvědí česnek (pro ty kdo nevědí co je medvědí). Kolem Kryštofova Údolí je ho celý les:-) Část jsem zpracovala na pesto (recept určitě bude), část si Kuba udělal jako špenát a část byla použita v tomto receptu. Jednodušeji to už nejde.



IMG_3275 copy

Na "medvědí" kapsy potřebujete:
  • kuřecí prsa s kůží
  • pár listů medvědího česneku
  • sušená rajčata naložená v oleji
  • mozzarellu
  • sůl a pepř
Prsa rozřízneme, posolíme a opepříme. Rozprostřeme na ně medvědí česnek, na něj poklademe překrájená rajčata a plátky mozzarelly. Prso přehneme a spojíme párátkem (utvoříme jakousi kapsu). Já jsem měla prsa s kůží, takže jsem pod ni napěchovala máslo. Přendáme do pekáčku a přidáme ještě pár plátků másla a pečeme doměkka. Podáváme s bramborem, či šťouchaným bramborem.:-)


Už jste někdy medvědí česnek našli, či dokonce jedli? 

2 komentáře:

Kamča Hrbáčová řekl(a)...

o medvědím česneku stále čtu, ale ještě jsem na něj nenarazila! ani v jídle, ani na procházce

Hanah řekl(a)...

tenhle recept se bude hodit, cpeme ho teď skoro do všeho:)