pondělí 4. května 2015

Osvěžující nápoje


Limonády, koktejly, smoothie atd... Dnes je toho všude dost a v různých provedeních. Já momentálně testuji, jaká varianta jahodové limonády je ta pravá na Restaurant day a zkouším různé  variace nápojů z ovoce.

 A taky se mi líbila láhev s nápisem My bottle -  je průhledná se širokým hrdlem, takže tam nacpete ovoce dle libosti:-) Koupila jsem ji na ebay za pár korun. Tady u nás za ní dáte něco přes 200 Kč a troufám si říct, že je ve stejné kvalitě jako ta z ebay.

Tak pojďme na pár receptů na osvěžující nápoje:
  • Jahodová limonáda s mátou - Rozmixujeme jahody s mátou a trochou cukru ( můžete přidat trošku vody a citronové šťávy - přepasírujeme přes jemné síto a dolijeme sodovkou.
  • Jahodové smoothie s bazalkou -  Rozmixujeme jahody s trochou cukru, a pár lístky bazalky.
  • Okurková limonáda - Oloupeme si okurku a vydlabeme semínka. Vložíme do mixéru, přidáme trochu vody, cukru, citronovou šťávu nebo limetu a rozmixujeme dohladka. Dolijeme sodovkou.
  • Mrkvovo-jahodové smoothie - Mrkev oloupeme a spolu s jahodami dáme do mixéru - blenderu. Podle chuti dolsadíme a mixujeme dohladka. Asi bude potřeba přilít vodu, jinak se vám z toho stane dřeň anebo to neumixujete:-)
Je tolik variant co si můžete připravit - občas stačí třeba přidat nějakou bylinku, jindy dát jogurt, nebo kefír...atd.

Který nápoj si nejraději připravujete vy? 
A nezapomeňte, probíhá malá soutěž zde

2 komentáře:

Amelie řekl(a)...

Hned bych ochutnala.

Kouzlo mého domova řekl(a)...

Děkuji moc za tip, určitě vyzkouším, v létě se bude hodit :-) Krásný zbytek dne! Radka