pátek 13. května 2016

Ricottové noky s medvědím pestem a cream cheese


Už dva týdny mám v lednici ricottu, že udělám noky, ale stále jsem se k tomu nedokopala. Naštěstí mají dlouhou dobu spotřeby, takže v klidu vydržela:-) Recept na noky tu už mám, ale tyhle jsem vylepšila o krupičku a myslím, že jsou zatím nej, co jsme doma dělali. Tak pojďme na to.

Na 4 porce:
  • 2 kelímky ricotty
  • 1 vejce
  • sůl
  • hrst strouhaného parmezánu
  • půl hrnky hladké mouky
  • půl hrnku krupičky 
Na omáčku:
  • 2-3 lžíce medvědího pesta
  • 1 cibule
  • olej
  • krémový sýr - půl vaničky


Všechny ingredience smíchejte a vypracujte těsto. Bude trochu lepivé, ale není to na závadu. Čím více mouky přidáte, tím budou moučnější. Na posypaném vále si udělejte válečky a odkrajujte nočky. Vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou nahoru.

Na oleji osmahněte cibulku, přidejte pesto z medvědího česneku (lze použít i třeba rukolové pesto) a krátce zarestujte. Přidejte půl vaničky cream cheese (krémového sýra) a zamíchejte. 

K hotové "omáčce" nasypte noky a promíchejte. Na talíři zakápněte olivovým olejem a posypte parmazánem.

Je to strašná dobrota a rychlovka, určitě v nejbližší době zopakuji!

1 komentář:

Werdinek řekl(a)...

Juu vypadají skvěle, to musím zkusit :)