sobota 16. listopadu 2013

Dýňový koláč

Sezóna dýní pomalu a jistě upadá, tak ji zkusíme završit něčím velice dobrým. Potěší nejen vaše chuťové buňky ale především i vaše bříško:-)

IMG_5904 copy
Na jednu formu budete potřebovat:
  • cca 200g listového těsta
  • půl dýně hokaidó
  • 2-3 vejce
  • kelímek 12% smetany - ale i šlehačka nebude špatná
  • dvě hrsti sýru ementál
  • sůl, pepř
  • lžičku tymiánu
  • kousek slaniny

Předehřejeme si troubu na 180°C a mezitím si v míse smícháme veškeré ingredience. Dýni nakrájíme na malé kousky a sýr nastrouháme nahrubo. Listové těsto vyválíme a ve formě ho propícháme vidličkou. Poté zalijeme připravenou dýňovou směsí a necháme alespoň 35 minut péct. Koláč vytahujeme z trouby nejlépe dozlatova upečený a podáváme se lžící zakysané smetany.

1 komentář:

monika řekl(a)...

Vypadá to moc krásně :) Na něco dýňového už se taky delší dobu chystám :)