Sezóna dýní pomalu a jistě upadá, tak ji zkusíme završit něčím velice dobrým. Potěší nejen vaše chuťové buňky ale především i vaše bříško:-)
Na jednu formu budete potřebovat:
- cca 200g listového těsta
 - půl dýně hokaidó
 - 2-3 vejce
 - kelímek 12% smetany - ale i šlehačka nebude špatná
 - dvě hrsti sýru ementál
 - sůl, pepř
 - lžičku tymiánu
 - kousek slaniny
 
Předehřejeme si troubu na 180°C a mezitím si v míse smícháme veškeré ingredience. Dýni nakrájíme na malé kousky a sýr nastrouháme nahrubo. Listové těsto vyválíme a ve formě ho propícháme vidličkou. Poté zalijeme připravenou dýňovou směsí a necháme alespoň 35 minut péct. Koláč vytahujeme z trouby nejlépe dozlatova upečený a podáváme se lžící zakysané smetany.
1 komentář:
Vypadá to moc krásně :) Na něco dýňového už se taky delší dobu chystám :)
Okomentovat