pondělí 12. prosince 2016

Vánoční Drážďany


Předposlední adventní víkend je za námi. My ho v sobotu strávili na trzích v Drážďanech, kde bylo asi milion lidí, ale dalo se to čekat.

Jeli jsme vlakem, který jeden cca dvě hodinky a vcelku ta cesta rychle uteče, hlavně si taky můžete dát v klidu svařák:-) Prošli jsme si tradiční Altmarkt, kde bylo fakt narváno, tohle jsem si tedy moc neužila. Byla to prodíračka mezi lidmi. 


Ale aspoň jsme si dali jejich dobroty, tedy plněný chléb zelím a uzeným a pak chlebovou placku se sýrem, šunkou a zakysankou. Mňam! 



Přesunuli jsme se na trhy k Frauenkirche, kde to bylo o něco volnější. Tady jsme nevynechali tradiční bratwurst a já wafli se skořicí a abychom to naše jídlo trochu spálili, prošli jsme se na druhou stranu řeky. 


Zde byly taky trhy, ale pohodovější - Augustus markt, ne tak turistické a hlavně bylo místo kam si sednout a vychutnat si svařák.



Jo, abych nezapomněla, tradičně jsme se stavili v krámku u Emila Reimanna pro Drážďanskou štolu. 

Pár hodin uteklo jako voda a my už ve tři seděli ve vlaku směr Liberec. Bylo to vcelku náročné, ale počasí nám přálo (spíše jarní teploty:-)), tak jsme si to řádně užili. 



A co vy, navštívili jste letos nějaké větší vánoční trhy?

Žádné komentáře: