neděle 4. prosince 2016

Ovesné mini pizzy

Když mi dorazil obří balík dobrot od Emco vrhla jsem se na soutěž, kterou pořádá. A to je vymyslet nějaký recept, kde použijete jejich vločky. Řekla jsem si, že sladkého bude plno a tak vymyslím něco slaného. Padl nápad na pizzu, kterou máme doma rádi a tak jsem udělala zdravější variantu, kde se místo mouky použijí právě vločky. Nedělala jsem klasickou velkou, ale asi 6 malých pizz. Je to i ideální recept na snídani, kde použijete vlastně vše, co máte rádi.


Na šest malých pizz:
  • 3 šálky jemných Emco vloček 
  • 1 šálek vlažného mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • půl lžičky kypřícího prášku
náplň:
  • rajčata v plechovce
  • česnek 
  • tymián a bazalka
  • mozzarella
  • šunka
  • tuňák v plechovce
  • paprika ...
2 šálky ovesných vloček namixujte na "mouku." Zbytek vloček pak dejte do mísy, kam přidáte mléko, kypřící prášek, sůl, olivový olej a namleté vločky. Zpracujte do hladkého těsta a nechte v lednici alespoň půl hodiny uležet. Pokud máte těsto moc tekuté, přidejte ještě namleté vločky, pokud moc hutné přidejte mléko, či vodu. Těsto rozdělíme na 6 stejných kuliček, které vyválíme na tenčí placky.


Z rajčat v plechovce, česneku a koření si uděláme omáčku, kterou potíráme těsto. Poklademe šunkou, či tuňákem. Obložíme zeleninou dle libosti a navrch dáme mozzarelu. Pečeme dozlatova na 180°C

Žádné komentáře: